Roadtrip με Campervan στην Ισλανδία

2021-10-31

Πως θα σας φαινόταν να εξερευνήσουμε παρέα μέσα από τούτη την ταξιδιωτική ιστορία την Ισλανδία με ένα Happy Campers;;;

Μπες και κάνε την κράτηση σου και ζήσε μία ανάλογη περιπέτεια.👇

https://happycampers.is/?ref=11VDU2YG

{Μην ξεχάσετε να μας ρωτήσετε για τον Εκπτωτικό κωδικό που μπορούμε να σας δώσουμε ώστε να έχετε έκπτωση στην κράτηση σας}


Πάντοτε ήθελα να κάνω ένα οδικό ταξίδι μέσα σε τροχόσπιτο και κάθε μέρα να διανυκτερεύω σε άλλη τοποθεσία.

Σίγουρα το Happy Campers δεν είναι τροχόσπιτο αφού δεν έχει δικό του μπάνιο οπότε η λύση που δίνεται είναι να σταθμεύεις καθημερινά στα σηματοδοτημένα Campsites όπου πληρώνοντας ένα ποσό από 1500 έως 2000 κορώνες σου παρέχουν τουαλέτα και ντους και κοινόχρηστο χώρο για μαγείρεμα.(Κάποια από αυτά είχαν μόνο τις βασικές παροχές αλλά θα σας τα αναλύσω κατά την διάρκεια της ιστορίας μας) 

Πάρτε μια μικρή ιδέα πως ήταν το Happy Campers 2 μέσα από ένα μικρό βίντεο που τραβήξαμε.
Ας αρχίσουμε όμως με τα βασικά:

Οι πτήσεις που είχα κλείσει ήταν από Ηράκλειο προς Μιλάνο και από Μιλάνο για Ρέκιαβικ και η επιστροφή μέσω Βιέννης με κατάληξη πάλι το Ηράκλειο. Όλες οι πτήσεις ήταν ανεξάρτητες μεταξύ τους, η λεγόμενη αυτομεταφορά κάτι που εμπεριέχει ρίσκο αλλά η τιμή έβγαινε στα 155€ οπότε άξιζε. Η Wizzair ακύρωσε την αρχική πτήση από Ηράκλειο για Μιλάνο οπότε αναγκαστικά κλείσαμε με Ryanair την προηγούμενη μέρα ζητώντας αποζημίωση για την ακυρωμένη πτήση. Και μετά από μέρες μας άλλαξε την επιστροφή από το Ρέκιαβικ που ήταν στις 28 Οκτωβρίου για τις 26 με αποτέλεσμα να έχουμε δύο μέρες στην Βιέννη τις οποίες βέβαια και εκμεταλλεύτηκα εξερευνώντας την γειτονική Μπρατισλάβα αλλά αυτά θα σας τα περιγράψω σε ξεχωριστό άρθρο.

Μετά πρέπει να σας πω ότι για να ταξιδέψετε στην Ισλανδία αν έχετε εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις και έχουν περάσει 14 μέρες από την τελευταία δόση οπότε είναι σε ισχύ το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, χρειάζεται να κάνετε ένα τέστ Κορωνοϊού το οποίο και rapid να είναι είστε καλυμμένοι, και να συμπληρώσετε διαδικτυακά μια εγγραφή με τα στοιχεία σας εδώ :

https://visit.covid.is/

Προσοχή γιατί μπορεί και ο ενδιάμεσος σταθμός σας να χρειάζεται να συμπληρώσετε κάποια διαδικτυακή φόρμα όπως για την Ιταλία που κάναμε εμείς.

Για τους ανεμβολίαστους τώρα πρέπει να μπουν 5 μέρες καραντίνα και να κάνουν PCR τεστ στην αρχή και το τέλος με δικά τους έξοδα.

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε την γωνιά που υπάρχει με τρόφιμα που άφησαν οι προηγούμενοι ταξιδιώτες για τους επόμενους όπου μπορείτε να πάρετε ότι θέλετε και με την σειρά σας να αφήσετε όσα σας περισσέψουν.

Κατά την κράτηση σας μπορείτε να προσθέσετε διάφορες ασφάλειες για το όχημα σας όπως για τα λάστιχα με κόστος 10€ την ημέρα, το λεγόμενο graven που παρέχει κάλυψη από τυχόν πέτρες που μπορούν να πεταχτούν από άλλο όχημα και να προκαλέσουν ζημιά στο παρμπρίζ όπως συνέβη και σε εμένα και ευτυχώς είχα αυτή την ασφάλεια πάλι με κόστος 10€ την ημέρα και άλλες όπως την αμμοθύελλα που έχει 5€ ευρώ την ημέρα.
Ο Οκτώβριος που ταξιδέψαμε εμείς όχι μόνο είναι καλή σχετικά περίοδος όσον αφορά τον καιρό αλλά και οι τιμές για την ενοικίαση ενός Campervan πέφτουν. Σας παραθέτω ενδεικτικά τις τιμές ανάλογα με την περίοδο: 

Ειδικά το Happy 3 Ex που χωράει πέντε άτομα μπορεί να κάνει το ταξίδι σας πολύ οικονομικό αλλά βέβαια πρέπει να καταλάβετε ότι θέλει λίγες αποσκευές μαζί σας ώστε να μην παλεύεται πέντε άτομα σε τόσο μικρό χώρο και να είστε διατεθειμένοι να ζήσετε την εμπειρία. Τα οχήματα που βλέπετε να έχουν ενα Ex στο τέλος και είναι και τα πιο οικονομικά είναι παλαιότερα σε ηλικία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση, οπότε συμβουλεύω να πάρετε κάποιο από αυτά. Κάθε ένα από τα μοντέλα έχουν διαφορετικό σχεδιασμό στο εσωτερικό τους και στην σελίδα της Happy campers μπορείτε να δείτε βίντεο από το εσωτερικό κάθε οχήματος και να αποφασίσετε πιο σας ταιριάζει.
Σας παρέχουν δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο ή το ξενοδοχείο σας(αρκεί να είναι στην περιοχή του Kevlavik) αν η πτήση σας φτάνει απόγευμα και η κράτηση σας ξεκινά την επόμενη ημέρα οπως εμάς.
Η παραλαβή για τα Campervan είχαμε βάλει να γίνει στις 08:00 αλλά με την μεταφορά από το ξενοδοχείο και τα διαδικαστικά με τις ασφάλειες, τα χαρτιά, και τις πληρωμές καταλήξαμε να φεύγουμε στις 10:00 από το σημείο χάνοντας αρκετό χρόνο. Προσέξτε να έχετε σημειώσει καλά τα όποια σημάδια στο όχημα και τυχόν φθορές. Επιπλέον σε εμένα δέχτηκαν την κράτηση μου με χρεωστική κάρτα αλλά ρωτήστε αν σας το επιτρέπουν ή είναι απαραίτητη η πιστωτική κάρτα. 
Αν θέλετε να έχετε wifi παντού μπορείτε να πάρετε ένα μικρό ρουτερ για να σας παρέχει σύνδεση με επιπλέον χρέωση, απλά σημειώστε ότι τα δεδομένα σας λειτουργούν κανονικά στην Ισλανδία αν και σας συμβουλεύω να μιλήσετε πριν την αναχώρηση σας με την εταιρεία που έχετε την σύνδεση σας.
Εμείς είχαμε φέρει μαζί μας ασύρματους για να μπορούμε να μιλάμε κατά την διάρκεια της διαδρομής τα 4 οχήματα που ταξιδεύαμε σε αυτή την περιπέτεια.
Βλέπετε σε τούτο το ταξίδι δεν ήμουν με τον συνήθη "ύποπτο" τον κολλητό, πλέον και συντεκνό μου το Μπάμπη αλλά με 13 άτομα που με ακολούθησαν και σίγουρα ήταν πρωτόγνωρο για εμένα να πρέπει να διαχειριστώ τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες και μάλιστα σε ένα ταξίδι που ήθελε αντοχές.
Έχοντας 10 μέρες στην διάθεση μας είχα βάλει στο πρόγραμμα να κάνουμε το περίφημο Ring Road διασχίζοντας όλο τον κύκλο της χώρας αλλά και το Golden Circle την πρώτη κιόλας μέρα. 

Αφού λοιπόν σας έδωσα σε τούτο το κεφάλαιο τις πληροφορίες για το όχημα και τι χρειάζεται να κάνετε πάμε στο επόμενο κεφάλαιο να ξεκινήσουμε την περιπέτεια μας . 

Για περαιτέρω απορίες ή τυχόν παραλείψεις μας μην διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα για να σας βοηθήσουμε. 

© 2017 Το ταξιδιωτικό blog travelSIF Διατηρούνται λα τα δικαιώματα. 
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!